Skynda fynda- Second hand i Berlin

Nyss hemkomna från Berlin och helt löjligt nyförälskade i den staden är vi ju. Bästa stället att strosa runt på kullerstensgator inklämda mellan gamla och slitna hus med sprickor i fasaden och slingerväxter kring balkongräcken. Bästa stället att äta billig och ljuvlig falafel eller att för en tid försvinna bort från det pulserande folkvimlet och istället dricka cappuccino på ett avsides café med pösiga soffor. Och sen såklart, icke att förglömma, det bästa stället att fynda second hand!  Kläder, skor, väskor och porslin. Lampor, planscher och gamla dammiga böcker. Som de secondhandfanatiker vi är blev det nästan överväldigande att gå in genom butiksdörrar och kliva in i en värld till bredden fylld av potentiella fynd! Överväldigande och alldeles underbart förstås. Viktigaste tipsen för en lyckad secondhandrunda i Berlin är tålamod och pålitlig behärskningsförmåga, oavsett hur mycket en vill så går det inte att köpa allt…! Tips på bra second hand? Visst!

Lördagsmarknad i Kreuzberg

På Marheinekeplatz i Kreuzberg hålls det marknad varje lördag mellan 11 och 16. Ta u-bahn till Gneisenaustra§e så kommer du dit snabbt och smidigt, rätt in i ett vimmel av loppisfantaster. Här får en trängas för att titta på andrahandskläder, skor och väskor. Var beredd på att vässa armbågarna och var inte rädd för att trycka på. Det behövs! Här fanns otroligt fina gamla plåtskyltar och smakligt gulnande planscher.

 
Fantastiskt fint ju eller hur!
 
 Men rätt trångt
 
 
Ganska rätt så nöjda.

Colours på Bergmanstra§e

Om du ändå befinner dig på plats vid Marheinekeplatz kan du passa på att strosa en bit längs med Bergmanstra§e och stanna upp vid nummer 102. Här finns nämligen butiken Colours gömd på en liten modest innergård. Gå upp några trappor och stig in i en värld överfylld av secondhandmode, både till styck/kilopris. Mycket rutigt, randigt och fina mönster och färger. Se dock till att ha mycket ork kvar annars finns risken att bli överväldigad!

 
En sektion var alltså uppdelad i pris per kg! Klädpanne...

 

Checkpoint Secondhand

En fin liten butik i Mehringdamm med utsökt fin fasad och inbjudande entré. Här finns fina gamla tenniskjolar från Adidas och Fred Perry och fantastiska gamla luggslitna portföljer. Dock inte till ett fantastiskt-uppåt-väggarna-fyndpris men otroligt värt att besöka.

 
Ja, summan av kardemumman: köp, köp, köp! Och kom ihåg: Cash is king!
// Elin
Allmänt, Resor, Secondhand | Berlin, Fynda!, Secondhand | | 2 kommentarer

Berlins bästa fik

Under vår resa till Berlin så spenderade vi många timmar i nedsuttna fåtöljer med skorna avsparkade och med en cappuccino i handen. Att gå på fik i Berlin är något helt annat just eftersom allt är mycket billigare. Och oavsett om du vill spendera timmar med att äta god frukost eller om du bara vill ha någonstans att slå dig ner efter en lång dag så kommer här några tips på Berlins fik. 

Milch&Zucker
Finns i både Kreuzberg och Friedrichshain och kan likas med Stockholms Fabrique. Här är inredningen liknande från fik till fik med stela fåtöljer, höga stolar i plast och glödlampor som hänger från taket. Trots dess stela yttre är detta ett fik som vi i slutet av resan mer än gärna ville besöka igen. För på vinst och förslust beställde vi in deras vaniljyoghurt med musli, bär och honung. Och jag tror nog att ni kan förstå varför vi ville komma tillbaka. 

 Vi blev tvungna att fota denna helgfrukost gång efter gång innan vi kunde arbeta oss igenom den. 

Får helt enkelt inte nog 
 
Tischendorf
Längst en av Neuköllns kullerstensgator ligger fiket Tischendorf. Hit smet vi för att äta frukost. Att boa in sig vid fönstret med en bra bok och en god kopp kaffe är nog något som man kan vänja sig vid. Det lilla och ombonade fiket har just den där vardagsrumskänslan som alla fik borde ha. Uppå väggarna trängs spännande hemmasnickrade konstverk. På högtalaren spelas Johnny Cash och vid de gamla möblerna hänger de boende i Neukölln. 
 
På de handskrivna menyerna kan man finna otroliga frukostalternativ, mackor, smoothies och musli. Allt man beställer serveras på fint porslin och smakar helt otroligt. 
 
 Bananbrödet med ricotta och honung 
 
Frukosttallrik: macka med ägg, pumpa och sallad
 
Jag hamnade i matkoma
 

Café Katulki
Snett mittemot Tischendorf ligger fiket Café Katulki. Precis som på Tischendorf är det mesta trendiga Neukölln bor som spendera sin tid här. Här åt vi mackor, musli och drack cappuccinos. De nedsuttna fåtöljerna, tidningsmagasinerna och porslinhyllorna får en att tro att man är på besök hemma hos mormor. Timmarna försvann precis lika snabbt som frukosten som vi hade beställt in.

 
 
/Sara
Allmänt, Listor, Mat, Resor | Berlin, Fik, Guide | | En kommentar

Och så blev vi med blogg

Det hände under en helg i den fantastiska staden Berlin. Vi hade funderat länge på att stadg oss och tiden kändes nu helt plötsligt rätt. Vi var mogna och redo att ta det sista steget; vi bestämde oss för att bli med blogg. Det är läskigt och medför ett oerhört stort ansvar men, om det är någon vi ska göra detta med så är det med varandra. Allt känns rätt.
 
Allmänt | | 2 kommentarer
Upp