Skynda fynda- Second hand i Berlin

Nyss hemkomna från Berlin och helt löjligt nyförälskade i den staden är vi ju. Bästa stället att strosa runt på kullerstensgator inklämda mellan gamla och slitna hus med sprickor i fasaden och slingerväxter kring balkongräcken. Bästa stället att äta billig och ljuvlig falafel eller att för en tid försvinna bort från det pulserande folkvimlet och istället dricka cappuccino på ett avsides café med pösiga soffor. Och sen såklart, icke att förglömma, det bästa stället att fynda second hand!  Kläder, skor, väskor och porslin. Lampor, planscher och gamla dammiga böcker. Som de secondhandfanatiker vi är blev det nästan överväldigande att gå in genom butiksdörrar och kliva in i en värld till bredden fylld av potentiella fynd! Överväldigande och alldeles underbart förstås. Viktigaste tipsen för en lyckad secondhandrunda i Berlin är tålamod och pålitlig behärskningsförmåga, oavsett hur mycket en vill så går det inte att köpa allt…! Tips på bra second hand? Visst!

Lördagsmarknad i Kreuzberg

På Marheinekeplatz i Kreuzberg hålls det marknad varje lördag mellan 11 och 16. Ta u-bahn till Gneisenaustra§e så kommer du dit snabbt och smidigt, rätt in i ett vimmel av loppisfantaster. Här får en trängas för att titta på andrahandskläder, skor och väskor. Var beredd på att vässa armbågarna och var inte rädd för att trycka på. Det behövs! Här fanns otroligt fina gamla plåtskyltar och smakligt gulnande planscher.

 
Fantastiskt fint ju eller hur!
 
 Men rätt trångt
 
 
Ganska rätt så nöjda.

Colours på Bergmanstra§e

Om du ändå befinner dig på plats vid Marheinekeplatz kan du passa på att strosa en bit längs med Bergmanstra§e och stanna upp vid nummer 102. Här finns nämligen butiken Colours gömd på en liten modest innergård. Gå upp några trappor och stig in i en värld överfylld av secondhandmode, både till styck/kilopris. Mycket rutigt, randigt och fina mönster och färger. Se dock till att ha mycket ork kvar annars finns risken att bli överväldigad!

 
En sektion var alltså uppdelad i pris per kg! Klädpanne...

 

Checkpoint Secondhand

En fin liten butik i Mehringdamm med utsökt fin fasad och inbjudande entré. Här finns fina gamla tenniskjolar från Adidas och Fred Perry och fantastiska gamla luggslitna portföljer. Dock inte till ett fantastiskt-uppåt-väggarna-fyndpris men otroligt värt att besöka.

 
Ja, summan av kardemumman: köp, köp, köp! Och kom ihåg: Cash is king!
// Elin
Allmänt, Resor, Secondhand | Berlin, Fynda!, Secondhand | | 2 kommentarer
Upp